В НБУ прокоментували акцію, що відбулась біля будинку Гонтаревої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ прокоментували акцію, що відбулась біля будинку Гонтаревої

Казна та Політика
958
Національний банк прокоментував акцію, що відбулась біля будинку Голови НБУ Валерії Гонтаревої.
Про це йдеться на сторінці регулятора.
НБУ зазначає, що чергова акція, учасниками якої стали невідомі молоді дівчата та журналісти – загалом до 20 осіб, у тому числі журналісти каналу, пов’язаного із екс-акціонерами Приватбанку, є черговою спробою здійснити тиск на політику Національного банку та особисто Голову НБУ Валерію Гонтареву.
Зокрема, сьогодні вранці декілька молодих осіб намагалися перешкодити виїзду на роботу Валерії Гонтаревої, заблокувавши проїзд її автомобілю, та умисно пошкодили належне їй майно.
З огляду на порушення, готується відповідна заява про злочин до правоохоронних органів. Ми також вимагатимемо вжити заходів у зв’язку з безпрецедентною бездіяльністю Національної поліції України, яка проігнорувала виклик на місце подій.
Національний банк повідомляє, що завжди відкритий до діалогу із громадськістю та готовий надати роз’яснення та інформацію у законний та конструктивний спосіб.
Стосовно відставки Валерії Гонтаревої повідомляємо наступне: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона в черговий раз підтвердила свій намір згодом залишити посаду Голови НБУ. Нагадуємо, що рішення щодо відставки Голови НБУ приймає Президент України, а затверджує Верховна Рада України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас