Міжнародні донори виділять 6 млрд доларів для сірійців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні донори виділять 6 млрд доларів для сірійців

Світ
237
Міжнародні донори вирішили надати шість мільярдів доларів на допомогу для сирійців, які страждають від війни.
Про це повідомив увечері в середу, 5 квітня, єврокомісар із гуманітарних питань Христос Стиліанідіс наприкінці донорської конференції щодо Сирії в Брюсселі, в якій узяли участь представники близько 70 країн світу.
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель пообіцяв, що Німеччина надасть 1,169 мільярда євро. ФРН зробить усе, щоб підтримати людей, які опинилися під загрозою та у вигнанні, передає слова Габріеля інформагенція dpa. Та поки при владі в Сирії перебуває Башар Асад, німецька фінансова допомога не повинна використовуватися для відбудови охопленої громадянської війною країни, дав зрозуміти міністр.
Німеччина планує використати значну частину свого внеску для покращення освітніх можливостей та створення робочих місць, зокрема в сусідніх із Сирією країнах, куди тікають сирійські біженці. Сирійці отримуватимуть німецьку допомогу через різноманітні підрозділи ООН, а також гуманітарні організації, як-то Міжнародний комітет Червоного Хреста. У контексті того, що деякі країни Євросоюзу неохоче беруть участь у перерозподілі біженців, глава МЗС Німеччини заявив, що уся Європа “має причину для сорому”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас