Українці залучили у березні півмільярда гривень на утеплення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці залучили у березні півмільярда гривень на утеплення

Кредит&Депозит
273
У березні понад 25 тисяч родин стали учасниками Урядової програми теплих кредитів та залучили на реалізацію енергоефективних заходів у своїх оселях 509 млн гривень. Це абсолютний рекорд, досягнутий вперше за три роки дії програми.
Про це порталу Finance.UA розповіли у прес-служба Держенергоефективності.
Як зазначається, ця сума коштів у півтора рази та навіть удвічі перевищує показники кращих періодів програми. Наприклад, у листопаді 2015 року за місяць сім’ї отримували разом близько 300 млн гривень.
Як показує моніторинг програми, рекордним виявився і останній тиждень березня. Лише за п’ять робочих днів, з 27 по 31 березня, більше 7 тисяч сімей звернулися до Урядової програми. Разом вони отримали в державних банках “теплих” кредитів на суму майже 154 млн гривень. Зокрема:
- 219 родин придбали твердопаливні котли, витративши на це 4,1 млн гривень;
- більше 6800 сімей отримали в банках 147,5 млн грн на утеплення приватного житла;
- ОСББ та ЖБК залучили 2,2 млн грн на реалізацію 11 енергоефективних проектів у багатоповерхівках.
Загалом, з початку дії програми нею скористалося понад 240 тисяч родин, які отримали в банках більше 3,2 млрд грн на впровадження різних енергоефективних заходів: заміна газових котлів на твердопаливні, встановлення нових енергоефективних вікон, утеплення будинків, облаштування ІТП, встановлення приладів обліку тепла, води, багатозонних лічильників електроенергії, модернізація освітлення тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас