Трамп дозволив продаж особистих даних користувачів без їхнього відома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп дозволив продаж особистих даних користувачів без їхнього відома

Світ
797
Президент США Дональд Трамп скасував заборону Федеральної комісії з комунікацій, схвалену адміністрацією Барака Обами, на збір особистих даних інтернет-провайдерами без відома користувачів і передачу їх третім особам, повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому.
Раніше відповідний законопроект був схвалений нижньою і верхньою палатою конгресу США. Федеральна комісія з комунікацій США в жовтні 2016 року прийняла нові правила, які вимагали від інтернет-провайдерів широкосмугового зв’язку, таких як Comcast, Verizon, AT&T і інших — заручитися згодою користувачів перед тим, як використовувати їхні особисті дані і передавати їх третім особам, наприклад, рекламодавцям і фахівцям з маркетингу.
Компанії-провайдери, які повинні були забезпечувати дотримання нових правил, а тепер це робити не зобов’язані, є основними бенефіціарами указу Трампа, вказує Reuters. Крім того, зазначає агентство, корпорації Facebook і Google під дію скасованого Трампом закону не потрапляли, а тому можна говорити про те, що закон ставив у нерівне становище ці корпорації і найбільших постачальників широкосмугового доступу в інтернет.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас