Справа щодо керівників НБУ стосується передусім рефінансування банків - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа щодо керівників НБУ стосується передусім рефінансування банків - Ситник

Казна та Політика
638
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить перевірку низку посадовців Національного банку України (НБУ) щодо причетності їх до можливих корупційних дій.
Про це сьогодні, 31 березня, під час прес-конференції у Львові розповів директор НАБУ Артем Ситник.
За словами керівника НАБУ, ті документи НБУ, які мали вилучити, були видані, і зараз працівники НАБУ проводять їхню перевірку. Також він зазначив, що до процесу перевірки долучилася Нацполіція.
«Справа стосується керівництва Національного банку України. В першу чергу головним предметом цього розслідування є кошти, які виділялися на рефінансування банків. Справа велика і складна. Якщо говорити про основні напрямки – це вилучення документів в Україні. Однак ми бачимо, що багато коштів, в тому числі, які виділялися на рефінансування, були переведені в офшори і закордонні банки, тому окремо будемо досліджувати це», – сказав Артем Ситник.
За його словами, лише після цього буде визначено кола підозрюваних і прийнято процесуальні рішення.
На запитання журналістів, чи стосується справа голови НБУ Валерії Гонтаревої, він відповів наступне: «Фігурант – це особа, яка, можливо, є причетною до вчинення злочину. Звичайно, що перевіряється цілий ряд осіб з НБУ, причетних до можливих злочинних дій».
Він наголосив, що наразі жодному з учасників або фігурантів не повідомляли про підозру, а саме розслідування триває. Деталі Ситник не оголошував, посилаючись на таємницю слідства, але зазначив, що детективи НАБУ здійснюють усі необхідні заходи.
Також у Артема Ситника поцікавились, чи перевіряють вони діяльність НБУ за часів керівництва Степана Кубіва, на що він відповів, що справа не стосується усього післяреволюційного періоду. «Я вас почув», – сказав він журналістам.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас