Суднобудівний завод Порошенка змінив назву і форму власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суднобудівний завод Порошенка змінив назву і форму власності

Фондовий ринок
1047
ПАТ Ленінська кузня (Київ) перетворено у приватне акціонерне товариство (ПРАТ) і перейменовано на Завод Кузня на Рибальському.
Відповідне рішення прийнято на річному зборах акціонерів ПАТ 30 березня, передає Інтерфакс-Україна.
Суднозавод Ленінська кузня приватизовано у 1995 році. Основним акціонером компанії виступає ПАТ Недиверсифікований корпоративний інвестфонд Прайм Ессетс Капітал (раніше – Фонд Петра Порошенка, Київ).
Нагадаємо, у зв’язку з прийняттям Верховною Радою у квітні 2015 року пакету законів про декомунізацію, акціонерами компанії було прийнято рішення про перейменування суднозаводу за підсумками народного конкурсу.
Ленінська кузня раніше спеціалізувалася на будівництві буксирних пароплавів, морських риболовецьких траулерів, корпусів транспортних суден, а також кораблів для ВМС. Так, у 1991-2002 рр. на Ленкузні побудований корвет ВСМУ Тернопіль, з 2004 року було розпочато будівництво бронекатерів проекту Гюрза для Держприкордонслужби, з 2012 року – бронекатерів Гюрза-М за замовленням Міноборони.
За даними компанії, за підсумками роботи в 2016 році чистий прибуток Ленкузні за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) склав 8,5 млн грн, тоді як 2015 рік компанія завершила з чистим збитком в 5,54 млн грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас