Китайці хочуть купувати українську яловичину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці хочуть купувати українську яловичину

Аграрний ринок
505
У квітні поточного року в Україну для ревізії з офіційним візитом збирається приїхати делегації Генеральної адміністрації нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР (AQSIQ), — повідомила прес-служба Мінагрополітики.
Мета приїзду китайської делегації — огляд державної системи контролю за виробництвом яловичини в Україні.
Як зазначають у міністерстві, за результатами інспекції буде складений звіт. За умов успішного визнання державної системи контролю, буде відбуватися сертифікація українських компаній, які будуть відповідати вимогам Китаю. Це дозволить вітчизняним підприємствам експортувати м’ясо великої рогатої худоби (ВРХ) і перероблені продукти з яловичини на ринок Піднебесної. Про результати інспектування повідомить Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба).
Крім того, як наголошують в Мінагрополітики, на зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофимцевої і голови Держспоживслужби Володимира Лапи з торговим представником посольства КНР в Україні Лю Цзіном сторони обговорили прогрес в офіційних процесах узгодження двосторонніх протоколів з таких продуктів, як жом цукрових буряків і шрот соняшниковий.
«З метою ефективної організації цього візиту, Лапа і Трофимцева також провели зустріч з представниками профільних асоціацій, компанії-члени яких зацікавлені в експорті яловичини і продуктів переробки в КНР і готові до проведення інспекції своїх виробничих і переробних потужностей китайськими експертами», — зазначили в міністерстві.
У Мінагрополітики також додали, що за результатами двох місяців 2017 року, експорт української сільськогосподарської продукції в КНР склав $215,3 млн. основними товарами українського аграрного експорту стали: зернові — $140,2 млн.; продукти борошномельно-круп’яної промисловості — $2,5 млн; масло — $71,3 млн; кондитерські вироби — $217 тис.; какао-боби — $257 тис.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас