Хто найшвидше знаходить нову роботу - За даними дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто найшвидше знаходить нову роботу - За даними дослідження

Особисті фінанси
3122
Кожен десятий пошукач роботи витратив на пошуки більше року. Тривалий пошук роботи вважається прийнятним для керівників чи тих, хто змінюють сферу діяльності. Про це в коментарі розповіла кар’єрний консультант Тетяна Волошина.
Найшвидше роботу знаходять продавці і програмісти, логісти, фахівці в галузі мас-медіа, працівники важкої промисловості, за даними кадрового порталу HeadHunter Україна. Серед опитаних, які шукали роботу за останні півроку, 14% знайшли нове місце за кілька тижнів. 6% шукали півроку. Кожен двадцятий – більше року.
“Однозначних норм, впродовж якого часу прийнятно шукати роботу, немає. Це завжди залежить від кваліфікації кандидата та того, наскільки поширена посада. Для топ-керівників і півроку шукати нормально. Пошук також може затягуватись для тих, хто прагне змінити сферу діяльності”, – коментує Волошина.
За даними дослідження, найвищий показник працевлаштування у сфері важкої промисловості. Там чверть пошукачів знаходять роботу за 2-3 тижні. У торгівлі, логістиці, медіа, ІТ за місяць працевлаштовується 20%.
“На швидкість пошуку впливають суб’єктивні фактори. Наприклад, якщо людина претендує на більшу за ринкову зарплату або меншу. Часто з резюме незрозуміло, чим пошукач займався. Традиційно через стереотипи роботодавців затягуються пошуки роботи у кандидатів за п’ятдесят. У програмістів на стартових посадах висока конкуренція. Наприклад, важко працевлаштуватися тестувальнику”, – каже Тетяна Волошина.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас