Ринкова вартість активів КСГ Банку в 4 рази нижча від балансової, - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринкова вартість активів КСГ Банку в 4 рази нижча від балансової, - ФГВФО

Кредит&Депозит
267
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає, що ринкова вартість активів ліквідованого КСГ Банку в 4 рази нижча від балансової.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
“В той час як “на папері” вартість активів, включених у конкурсну масу банку, становить 573 млн гривень, два незалежні суб’єкти оціночної діяльності (СОД) оцінили їх у 152,5 млн гривень”, – заявляє фонд.
В процесі ліквідації банку виявлено факти, які свідчать про наявність ознак кримінальних злочинів в діях посадових осіб банку.
Фонд зазначає, що більше половини кредитів юросіб видані позичальникам, які не вели господарської діяльності.
“Майже 90% активів банку (від вартості “на папері”) – кредити, надані юридичним та фізичним особам. При тому, що у бухгалтерській звітності вартість цих активів була записана на рівні 505,2 млн гривень, незалежні СОД оцінили їх у 102,7 млн гривень”, – повідомляють у фонді.
За даними оцінювачів, кредити на 105,4 млн гривень були інсайдерськими (25% портфеля), кредити на 232,4 млн гривень – забезпечені землею в болотистій місцевості, не придатною для забудови (55%).
Водночас кредитний портфель фізосіб на 88,4% (або на 71,3 млн гривень) складається з одного незабезпеченого кредиту.
“Позичальник перебуває в розшуку, а поручитель – у зоні АТО. Інші 11,6%, або на 9,4 млн гривень – іпотечні кредити двох позичальників, які припинили обслуговування кредитів ще в 2013 і 2015 роках, і на які накладено мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті”, – повідомляє фонд.
Зараз тривають досудові розслідування, зокрема щодо вчинення посадовими та пов’язаними з ними особами умисних дій на користь третіх осіб, в результаті яких КСГ Банку завдано збиток на суму понад 245 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас