Банки поступаються частиною своєї діяльності європейським платіжним компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки поступаються частиною своєї діяльності європейським платіжним компаніям

Світ
592
Сьогодні банки починають поступатися деякими видами своєї діяльності технологічним компаніям, які пропонують клієнтам нові послуги та технології, недоступні банкам для надання.
Європейські компанії, що володіють ліцензією операторів PSD,2007/64/ЄС, здатні надавати ті ж послуги, що й банки (грошові перекази, випуск фінансових інструментів, відкриття та обслуговування рахунків тощо), крім кредитування та інвестиційної діяльності, при цьому не будучи банком, що значно знижує нагляд регуляторів за діяльністю такої компанії.
Але це не означає, що банки з платіжними організаціями будуть конкурентами. Навіть навпаки, вони можуть співпрацювати, працюючи з загальною клієнтською базою, задовольняючи різні види її потреб.
Переваги платіжних організацій перед банками в проствшому запуску, нижчих операційних витратах і простішому управлінні. Так, наприклад, технічна імплементація таких компаній може бути проведена набагато швидше, а ціна програмного забезпечення значно нижча.
Створення платіжного бізнесу на європейському ринку дає банкам можливість вирішити низку нових завдань, а також диверсифікувати бізнес. Масштаби європейського ринку платіжних послуг перевищують обсяг аналогічного ринку не тільки в РФ, але і всіх країн СНД.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас