Каліфорнія побила рекорд виробництва відновлюваної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія побила рекорд виробництва відновлюваної енергії

Енергетика
862
Каліфорнійська енергомережа CAISO повідомила про новий пік виробництва відновлюваної енергії: в районі 11 години ранку 23 березня частка чистої енергії в загальному обсязі енергоспоживання штату склала рекордні 56,7%.
На піку вироблення 23 березня сонячна та вітряна енергія забезпечувала 49,2% всіх потреб штату в електроенергії, а загальна частка відновлюваної енергії в цей день склала 33% (відновлювані джерела згенерували 186 ГВт*год з 563 ГВт*год всієї використаної електроенергії), пише видання Electrek.
Влітку минулого року CAISO вже повідомляла про рекордне вироблення відновлюваної енергії: 16 липня енергомережа виробила в 2 рази більше енергії сонця, ніж того ж дня два роки тому. На момент реєстрації рекорду всі сонячні та інші види відновлюваної енергії виробили приблизно 29% всіх потреб штату в електриці. У травні пікові показники склали 54% та 56% — для 14.05 та 15.05 відповідно.
CAISO зазначає, що існуючі енергомережі можуть не витримати збільшення навантаження, тому найближчим часом їм, можливо, доведеться штучно зменшити потужність вироблення енергії сонця в штаті приблизно на 6000-8000 МВт.
Раніше через непідготовленість старих енергомереж знизити темпи вироблення відновлюваної енергії довелося Китаю. У Німеччині (також входить до п’ятірки лідерів у сфері сонячної енергетики), за словами президента однієї з чотирьох найбільших енергетичних компаній, енергомережі вже здатні приймати 70-80% споживаної енергії з відновлюваних джерел без будь-яких удосконалень.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас