Графічні процесори Nvidia з'являться в охороні здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Графічні процесори Nvidia з'являться в охороні здоров'я

Світ
281
Компанія Nvidia збирається найближчим часом рішуче просувати свої технології в сфері охорони здоров’я, заявила на конференції EmTech Digital в Сан-Франциско глава медичного підрозділу Nvidia Кімберлі Пауелл.
За її словами, тема машинного навчання все частіше обговорюється на медичних конференціях. «Зараз відбувається дивовижний сплеск уваги до досліджень цифрових медичних зображень, — каже Пауелл. — Все частіше ми зустрічаємося з постачальниками лікарняного обладнання, і вони придумують все нові способи застосування штучного інтелекту».
Однією з технологій, що мають великий потенціал з точки зору обробки рентгенограм і томографий та просіювання величезного обсягу даних є глибоке навчання. В минулому році команда вчених Google показала, як можна автоматизувати діагностику очних захворювань. Вчені Стенфорда представили метод виявлення раку шкіри. Дослідники з лікарні Маунт-Синай (США) проаналізували електронні картки пацієнтів і спрогнозували схильність до захворювань.
Глибоке навчання може підвищити точність діагнозів, істотно поліпшити стандарти якості у країнах, де не вистачає фахівців, а також допомогти лікарям помітити те, на що раніше не звертали увагу. Приміром, Nvidia працює з клінікою Mayo над застосуванням цієї технології до ідентифікації факторів, пов’язаних з захворюваннями мозку, пише MIT Technology Review.
Графічні процесори, які виробляє Nvidia, добре підходять для виконання паралельних обчислень, необхідних для глибокого навчання. Компанія вже забезпечує апаратні потреби дослідників у наукових установах і промисловості. А тепер, за словами Пауелл, в сферу їхньої уваги потрапили і медичні організації і клініки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас