Данилюк розповів, що випустили з уваги судді в справі "боргу Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк розповів, що випустили з уваги судді в справі "боргу Януковича"

Казна та Політика
1079
Україна поважає рішення Високого суду Лондона про прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд доларів США, відомі також, як “борг Януковича”. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
Разом з тим, як заявив міністр фінансів, на думку Києва, рішення суддів не враховує економічної і військової агресії з боку Росії щодо України.
“Щойно отримали рішення англійського суду щодо так званого “російського боргу”, яке не визнає позиції і аргументів України у цій справі. Ми з повагою ставимося до цього рішення, але обгрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує об’єктивні факти економічної і військової агресії проти України і її народу, які Росія без перерви здійснює з 2014 року”, – сказав міністр фінансів на брифінгу після засідання Кабінету міністрів.
Як повідомлялося, Високий суд Лондона в середу схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд доларів. При цьому Україна, на думку суду, поступилася Росії в обгрунтованості своєї позиції. Це означає, що на даному етапі Київ не досяг поставлених цілей.
Київ має намір оскаржувати рішення Високого суду Лондона.
“Сьогоднішнє рішення – перший етап. Україна отримала дозвіл судді на апеляцію. На прохання українських юристів суд також погодився заморозити сьогоднішнє рішення до наступного засідання суду, яке відбудеться не раніше кінця квітня. На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію і захищати державні інтереси”, – заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
Як пояснювали раніше в Міністерстві фінансів України, розгляд апеляції може тривати ще близько року.
Як відомо, мета України в цьому судовому процесі – визнати недійсним договір, за яким РФ видала Україні кредит. Київ не має на меті позбутися виплати боргу, однак наполягає, що кредит буде погашений після повернення Росією анексованого Криму та відшкодування збитків від війни.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас