На скільки з початку року оштрафували роботодавців за виплату зарплати, нижчої ніж 3200 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На скільки з початку року оштрафували роботодавців за виплату зарплати, нижчої ніж 3200 грн

Особисті фінанси
1928
З початку 2017 року Державна служба з питань праці перевірила 2 400 роботодавців на предмет виплати своїм співробітникам мінімальної зарплати на рівні 3 200. В ході перевірок виявили порушення щодо 45 працівників. За кожним фактом українські підприємства повинні заплатити 96 тис. гривень.
Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.
У Кіровоградській області Держпраці виявила порушення щодо 10 працівників, в Сумській – 3, Волинській – 1, Полтавській – 2, Івано-Франківській – 16, Запорізькій – 2, Миколаївській – 4, Закарпатській – 1, Львівській – 2, Черкаській – 4 працівників.
“За результатами перевірок керівникам підприємств і установ видано приписи про усунення виявлених порушень, складено та передано до суду протоколи про адміністративне порушення. Матеріали перевірок надані уповноваженим особам для розгляду і накладення фінансових санкцій”, – йдеться в повідомленні.
У Міністерстві соцполітики відзначають, що створили робочу групу, яка стежить за виплатою мінімальної зарплати. Також урядовий контактний центр приймає скарги громадян про недоотримання зарплати. А інспектори Держпраці перевіряють підприємства, на які надходять скарги.
З початку року через підвищення мінімалки в два рази суттєво зросли і санкції за порушення законодавства з питань оплати праці. Зокрема, штраф за зарплату “в конверті” дорівнює 30 розмірам мінімальної зарплати або 96 тис. грн за кожного співробітника. Якщо ж підприємство не допускатиме перевіряючих до перевірки, то йому доведеться заплатити штраф, який дорівнює 100 розмірам мінімалки, або 320 тис. грн.
Нагадаємо, в 2017 році діє мораторій на проведення перевірок. Проте його дія не поширюється на ряд контролюючих органів, в тому числі і на Держслужбу з питань праці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас