Поліція викрила у Львівській області багатомільйонні розкрадання на авіаперевезеннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція викрила у Львівській області багатомільйонні розкрадання на авіаперевезеннях

Кримінал
576
Поліцейські Управління захисту економіки у Львівській області та Львівської місцевої прокуратури №1 викрили заступника генерального директора одного з авіаперевізників, який організував системне розкрадання коштів підприємства, присвоївши 3 млн гривень.
Про це повідомляє прес-служба Львівської поліції.
Правоохоронці встановили, що в січні – травні минулого року зловмисник переводив з рахунку підприємства кошти в сумах від 100 тис. до 880 тис. гривень за послуги з наземного обслуговування в державних аеропортах України, оплату збору за зліт і посадку, аеропортове обслуговування, в той час як послуги фактично не надавалися.
У платіжних відомостях були вказані назви реальних суб’єктів господарювання, з якими авіакомпанія мала налагоджені договірні відносини, однак у відповідній графі для перерахування коштів вказувався номер рахунку вже іншого підприємства – підконтрольного цьому ж заступнику гендиректора авіаперевізника, з яким авіакомпанія не мала будь-яких господарських відносин, а також фінансових зобов’язань.
Надалі кошти перераховувалися вже на особистий картковий рахунок зловмисника як фізичної особи.
Таким чином, він їх привласнював та використовував на свій розсуд. Оперативники встановили вісім фактів “псевдотраншів”, за якими з рахунків авіакомпанії було безпідставно перераховано і присвоєно коштів в загальній сумі 3 млн гривень.
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3, 4 і 5 статті 191 (розкрадання в особливо великих розмірах) КК України.
За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас