960
Названо «індекс курятини» для ЄС і України
— Аграрний ринок
Експерти Асоціації постачальників роздрібних мереж України промоніторили європейські торговельні мережі, щоб вивчити цінники на куряче м’ясо і з’ясувати, чи не переплачують українці.
Виявилося, що в Естонії можна знайти куряче м’ясо як охолоджене, так і заморожене власного виробництва і литовське за ціною від 2,8 євро за кілограм (стегна) до 4,6 євро (філе). Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава асоціації Олексій Дорошенко.
У Литві кілограм бройлера обійдеться в 3,7 євро, а так звана «сімейна колекція», в яку входить стейк і м’ясо стегна, – в 4,7 євро. Філе продається за 5,9 євро/кг. Угорці купують куряче крило по 2,2 євро, стегна і тушку бройлера по 2,6 євро, грудки 5,1 євро, а філе по 8,3 євро/кг
У Польщі, як у країні з найдешевшими продуктами, вартість бройлера і крилець становить 1,4 євро за кілограм, ніжок – 2,3 євро, а філе – 3,7 євро/кг. У Франції за кілограм стегон доведеться віддати 8 євро, за філе 15,2 євро, а за грудки цілих 16,4 євро.
В Україні бройлер обійдеться в 1,4 євро, крила в 1,5 євро, гомілка в 1,6 євро, стегно в 2 євро, а філе в 2,4 євро/кг
Тобто, куряче філе в Україні найдешевше, а інші види м’яса коштують так само, як у Польщі.
За матеріалами: УБР
Поділитися новиною
Також за темою
Експортне мито на сою та ріпак дало змогу підтримувати аграріїв в умовах війни
Урожай картоплі в сезоні-2025 в Україні на 50% вище за минулорічний
Які регіони ЄС мають найбільший обсяг сільськогосподарського виробництва (інфографіка)
Області-лідери за сплатою земельного податку в 2025 році
Половина сільгоспугідь України під загрозою через перехід на європейські ЗЗР
Аграрний сектор виступив проти індексації вантажних тарифів УЗ у 2026 році
