Україна готується годувати африканську країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готується годувати африканську країну

Аграрний ринок
2606
Кенія готова закріпити за Україною статус стратегічного постачальника агропродукції. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.
“Кенія зацікавлена ​​в імпорті великих обсягів української кукурудзи, продуктів харчування, простого устаткування переробної промисловості, фармацевтичних продуктів і обладнання для енергетичного машинобудування”, – написала Микольська на своїй сторінці в Facebook.
В даний час триває робота з ринком Кенії після торгової місії.
“Кенійська делегація підтвердила готовність імпортувати 450 тис. тонн кукурудзи з України безмитно за допомогою механізмів державних закупівель”, – додала Микольська.
Вона також зазначила, що голова кенійської делегації підніме в парламенті питання про виділення квот на безмитний імпорт української аграрної продукції.
Нагадаємо, за підсумками 2016 експорт українських товарів склав 36,4 млрд доларів, що на 4,6%, або на 1,8 млрд доларів менше в порівнянні з 2015 роком.
У структурі експорту товарів за 2016 найбільшу частку склала продукція АПК та харчової промисловості (42%), продукція металургії (22,9%) і машинобудування (11,9%).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас