"Сбербанк" ввів нові обмеження на зняття готівки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк" ввів нові обмеження на зняття готівки в Україні

Фондовий ринок
4976
Введення нових лімітів у “Сбербанку” аргументували “незаконними діями стосовно банку третіми особами”.
В Україні ПАТ «Сбербанк» увів нові, більш жорсткі ліміти на зняття готівкових коштів для своїх клієнтів. Нові обмеження запрацюють із сьогоднішнього дня. Про це повідомили у прес-службі «Сбербанку».
У повідомленні йдеться, що ліміти введені «в умовах протизаконних дій стосовно банку третіми особами».
Відтак, нові обмеження для клієнтів “Сбербанку” для юридичних осіб: – на операції зі зняття готівки з карткових рахунків в розмірі 20 000 грн./750 доларів США/700 ЄВРО (в залежності від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта; – на будь-які безготівкові операції з карткових рахунків (в тому числі, але не виключно, перекладів з карт банку, розрахунків картками банку в торгово-сервісних мережах, розрахунків в мережі Інтернет та ін.)
В розмірі 30 000 грн./ 1100 доларів США / 1000 євро (в залежності від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта.
Для фізичних осіб діють наступні нові обмеження: – на видачу готівкових грошових коштів в національній і/або іноземній валюті, а також банківських металів, з поточних рахунків фізичних осіб через каси банку у розмірі 30 000 грн (екв. у інших валютах і/або банківських металах) на добу на одного клієнта;
По карткових рахунках: – на проведення будь-яких безготівкових операцій з карткових рахунків (у тому числі, але не виключно, переказів з карт банку (card to card, person to person), розрахунків картами банку в торгово-сервісних мережах, розрахунків картами в мережі Інтернет та ін.) у розмірі 30 000 грн./ 1100 доларів США/1000 ЄВРО на добу по одному картковому рахунку клієнта;
- за операціями зняття готівки з карткових рахунків у розмірі 20 000 грн./750 доларів США/700 ЄВРО (залежно від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта;
Виплата (погашення) іменних депозитних (ощадних) сертифікатів для фізичних осіб здійснюється тільки через поточний рахунок клієнта. Також змінили ліміти із грошових переказів з карти на карту.
Максимальна добова сума – не більше 30 тис. грн з урахуванням комісії. Інші ліміти залишили без змін: максимальна сума одного переказу (з урахуванням комісії) – 14999 грн, максимальна сума усіх переказів за місяць (з урахуванням комісії) – 149999 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас