Протурецькі хакери атакували Twitter через конфлікт з Нідерландами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протурецькі хакери атакували Twitter через конфлікт з Нідерландами

Кримінал
154
Протурецькі хакери в середу атакували мережу мікроблогів Twitter, зламавши акаунти різних відомств, організацій та компаній, і розмістили написи про “нацистську Німеччину” і “нацистські Нідерланди”.
Соціальна мережа Twitter підтвердила інформацію про хакерські атаки.
“Ми знаємо про проблему, яка сьогодні вранці зачепила певну кількість власників акаунтів”, – заявив прес-секретар Twitter, додавши, що джерело атаки було пов’язане зі стороннім додатком, чиї дані були видалені.
Відзначається, що на сторінках зламаних акаунтів хакери розмістили записи зі свастикою, хештеги про “нацистську Німеччину” і “нацистські Нідерланди” і фрази “вчіть турецьку” і “побачимося 16 квітня”, маючи на увазі дату, на яку заплановано проведення в Туреччині референдуму щодо розширення повноважень президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана.
Серед інших постраждали акаунти Мінекономіки Франції, BBC North America, Amnesty International, UNICEF USA, одного з футбольних клубів Німеччини та акаунти відомих людей.
За даними агентства Рейтер, зламані також були акаунти Європарламенту, сторінка екс-прем’єр-міністра Франції Алена Жюппе, міністерства охорони здоров’я Великобританії, Die Welt, Forbes і інші.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас