Рахунки за опалення: вчасно поскаржився - швидше перерахують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки за опалення: вчасно поскаржився - швидше перерахують

Особисті фінанси
3745
Понад 50 тисяч киян, які поскаржилися на завищені нарахування за опалення в грудні-лютому, отримають перерахунок. Це пообіцяла влада столиці. Коли можуть перерахувати платежі? У мерії називають терміни: або наприкінці опалювального сезону, або – на початку літа.
У міськадміністрації визнали, що існують системні проблеми у сфері обліку теплової енергії в житловому секторі, хоча обмовилися: вони властиві усім містам країни.
Ще одна причина появи непідйомних для населення платіжок – халатність з боку працівників енергокомпаній, їх безконтрольність. До наступного опалювального сезону Кабінет міністрів планує внести зміни в регуляторно-правові акти, але й самі кияни не повинні сидіти склавши руки.
У 20 відсотках скарг, що надійшли, проблема великих нарахувань пов’язана з тим, що суми визначені за «середніми показникам», хоча будинки обладнані справними приладами обліку. У таких будинках перерахунок зроблять швидше – це проста ситуація.
Зустрічаються і некоректно працюючі теплолічильники, неправильно спроектовані теплові вузли в підвалах житлових будинків, несправні регулятори перепаду тиску. Через це і трапляються недостовірні дані спожитого тепла, і, як наслідок, йдуть високі нарахування.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас