Росія продовжує кібератаки на американські сервери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує кібератаки на американські сервери

Кримінал
378
Хакери з Росії продовжують здійснювати кібератаки на сервери в США. Вони зламують сервери “ліберальних груп” для отримання компромату і вимагання грошей.
Повідомляється, що серед атакованих організацій – Arabella Advisors (займається консультацією ліберальних активістів) і Центр прогресу США (закликав розслідувати зв’язки президента США Дональда Трампа з Росією).
Джерела інформагентства інформують, що зі спробами вимагання в період виборів в США зіткнулися не менше 12 таких груп. Вимоги варіювалися від 30 тис. до 150 тис. доларів у біткоїнах. За даними агентства, методи, якими користувалися хакери, схожі на методи роботи групи Cozy Bear.
У США її називають відповідальною за злом серверів Національного комітету Демократичної партії і пов’язують з російською владою. Нагадаємо, раніше заступник командувача об’єднаними силами НАТО в Європі британський генерал Адріан Бредшоу заявив про необхідність “гібридного стримування” Росії і закликав альянс активізувати протидію російським кібератакам, пропаганді і політичній агітації.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас