ЄС схвалив український "безвіз", наступний крок - голосування у профільному комітеті 9 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС схвалив український "безвіз", наступний крок - голосування у профільному комітеті 9 березня

Казна та Політика
2594
Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) на зустрічі 2 березня схвалив рішення про надання безвізового режиму для України, наступним кроком стане голосування в комітеті з громадських свобод Європарламенту (LIBE) 9 березня.
“Посли ЄС 2 березня 2017 року підтвердили від імені Ради неофіційну домовленість від 28 лютого 2017 року між головуючою в ЄС Мальтою та Європейським парламентом про лібералізацію візового режиму для українців”, — повідомила прес-служба Ради ЄС.
У прес-службі зазначили, що після рішення послів ЄС пропозицію щодо візової лібералізації буде направлено до Європейського парламенту для голосування, а згодом буде подано на прийняття Радою ЄС.
У свою чергу, комітет з громадських свобод Європарламенту (LIBE) проведе голосування з даного питання на засіданні 9 березня.
“Наступний крок, голосування в LIBE 9 березня”, — зазначено в повідомленні комітету в Твіттер.
Як повідомлялося, введення безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною вимагає ще кількох процедурних моментів з боку європейських інституцій. Зокрема, підтвердження результатів тріалогу між Радою ЄС, Європейською комісією та Європейським парламентом на рівні послів країн-членів ЄС (Coreper), рішення комітету громадських свобод Європарламенту (LIBE), розгляд і затвердження питання на пленарному засіданні Європарламенту, далі посли країн-членів (Coreper) повинні повторно підтримати прийняте рішення, після затвердження Радою ЄС.
Після цього документ має бути підписаний президентом Європарламенту і представником головуючої в ЄС країни та опублікований в офіційному журналі ЄС.
Рішення про введення безвізового режиму набере чинності через 20 днів з моменту публікації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас