Кабмін виділить 200 мільйонів на закупівлю засобів захисту для шахтарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділить 200 мільйонів на закупівлю засобів захисту для шахтарів

Казна та Політика
130
В цілому в 2017 році на модернізацію і фінансування роботи шахт, переважно державних, уряд виділив 1,8 млрд грн.
Кабінет міністрів України виділить 200 млн грн на закупівлю індивідуальних засобів захисту для шахтарів, що працюють на українських шахтах. Відповідне рішення озвучив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман після відвідин шахти №10 “Степова” об’єднання ДП “Львіввугілля”, де в четвер, 2 березня, стався вибух і обвал гірської породи.
«Сьогодні, і про це говорили представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, нам не вистачає засобів захисту шахтарів. На ці кошти нам потрібно 200 млн грн. Я взяв на себе зобов’язання – і я його виконаю – 200 млн грн додатково шахтарі отримають для того, щоб забезпечити індивідуальні засоби захисту. Немає нічого дорожчого за життя і здоров’я шахтарів, які працюють у важких умовах», – прокоментував рішення голова уряду.
Він також нагадав, що в цілому в 2017 році на модернізацію і фінансування роботи шахт, переважно державних, уряд виділив 1,8 млрд грн. І в найближчі два тижні, за словами Гройсмана, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик представить план модернізації шахт.
«Головне – безпека, життя та здоров’я шахтарів. Ніяке вугілля не варто загибелі людей. Про це потрібно пам’ятати щодня», – підкреслив Гройсман. Водночас він звернув увагу, що винні у загибелі шахтарів на львівській шахті «Степова» також понесуть відповідальність. «Вибух стався через спалах повітряної суміші метану. Конкретні причини встановить комісія. Але, наскільки мені повідомили, датчики повинні були сигналізувати (про небезпеку – ред.), але вони не сигналізували. Чому так сталося, пояснень поки що немає», – повідомив голова уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас