НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк

Фондовий ринок
4619
Національний банк повідомляє, що відповідно до вимог статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” 2 березня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 112-рш/БТ “Про віднесення Публічного акціонерного товариства “Вектор Банк” до категорії неплатоспроможних”.
Про це йдеться в повідомленні на сайті НБУ.
Суттєве зменшення ліквідних коштів банку та подання недостовірної статистичної звітності стали причинами призначення в банк куратора та віднесення ПАТ “Вектор Банк” до категорії проблемних.
Статтею 58 Закону України “Про банки і банківську діяльність” встановлено обов’язок власників істотної участі в банку вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку. Проте, єдиний власник ПАТ “Вектор Банк” не надав фінансової підтримки банку.
За даними статистичної звітності ПАТ “Вектор Банк”, залишок коштів на кореспондентському рахунку в Національному банку України є критично низьким – станом на 1 березня 2017 року становить 76 тис. грн., або 0,1% від зобов’язань банку.
Після віднесення ПАТ “Вектор Банк” до категорії проблемних було виявлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством термін. Таким чином, ПАТ “Вектор Банк” неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів. Також погіршились фінансові показники діяльності банку.
Національний банк повідомляє, що з огляду на зазначене та відповідно до пункту 3 частини першої статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.
Регулятор наголошує, що 95% вкладників (852 особи) отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми в обсязі 77,7 млн. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас