Стартап за добу надрукував будинок, витративши 600 тисяч рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап за добу надрукував будинок, витративши 600 тисяч рублів

Технології&Авто
3291
Іркутський стартап Apis Cor розробив будівельний 3D-принтер, який може надрукувати невеликий будинок площею 37 кв. м за добу. Перший будинок вже побудували. Компанія стверджує, що будівля простоїть 175 років, а технологія підійде для зведення будинків навіть на Марсі.
Портативний 3D-принтер від Apis Cor друкує всі компоненти житла на місці, а його конструкція дозволяє перевозити інструмент з одного майданчика на інший. Взимку стартап надрукував невеликий будинок в підмосковному Ступіно. Будівництво проходило на випробувальній базі компанії на території Ступінського заводу пористого бетону.
Всі елементи будови, включаючи опорні стіни, огороджувальні конструкції й теплоізоляційний шар були надруковані на місці. Будівництво обійшлося в 593 568 рублів, тобто близько 16 тис. рублів за квадратний метр, повідомляє сайт стартапу.
Розробкою принтера займався інженер і глава Apis Cor Микита Чен-Юн-Тай. Для роботи з принтером потрібно дві людини — вони контролюють процес друку і подають матеріали, а також задають план будівництва в програмі, розробленій Apis Cor. У компанії стверджують, що на встановлення і налагодження пристрою йде не більше 30 хвилин, а після роботи на майданчику не залишається будівельного сміття. Крім того, принтер працює навіть при температурі мінус 35˚С.
Процес будівництва невеликого будинку займає добу, а термін експлуатації будівлі становить 175 років, стверджують у компанії. Apis Cor збирається змінити будівельну індустрію і вирішити проблему нестачі і дорожнечу житла. «Ми плануємо друкувати будинки в Європі, Азії, Африці, Північній і Південній Америках, Австралії. А якщо потрібно, то і в Антарктиді. Коли людству перестане вистачати місця на Землі, ми готові бути першими, хто почне будівництво на Марсі», — повідомляє сайт компанії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас