Кабмін спростив порядок оформлення українських віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив порядок оформлення українських віз

Казна та Політика
363
Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив новий порядок оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через територію країни, повідомив голова департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Іван Ліптуга.
“Тепер консульський збір становитиме $65 замість нинішніх $85 за одноразову, $130 за дворазову і $180 за багаторазову візу”, – написав І.Ліптуга на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
За його словами, новий порядок оформлення українських віз також передбачає низку спрощень для громадян, які раніше отримували візи країн Шенгенської зони, США, Канади, Японії, Австралії.
“Більше не потрібно буде оформляти запрошення в ВВІРах, а можна буде це зробити на бланку організації, або будь-яка фізособа зможе оформити його у нотаріуса”, – зазначив І.Ліптуга.
Крім того, заявники на отримання віз зможуть подавати і отримувати документи дистанційно – по пошті. Незабаром планується ввести можливість відправляти і отримувати документи в електронному форматі, зі штрих-кодом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас