Асоціація банків вимагає від антикорупційного бюро припинити використання абревіатури НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асоціація банків вимагає від антикорупційного бюро припинити використання абревіатури НАБУ

Казна та Політика
622
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) звернулася до Національного антикорупційного бюро України (також використовує абревіатуру НАБУ) з вимогою припинити використання абревіатури НАБУ і скорочення “nabu” в доменному імені сайту.
Як повідомляється на веб-сайті фірми GENTLS, яка виступає юридичним консультантом асоціації банків, її клієнт володіє свідченнями, згідно з якими “НАБУ” є зареєстрованим знаком для товарів і послуг, що відповідає Міжнародній класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків.
На відміну від асоціації банків, Національне бюро не має свідоцтва на торговельну марку “НАБУ”, проте використовує відповідну абревіатуру у себе на сайті і в доменному імені nabu.gov.ua.
Крім того, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, скорочена назва Національного антикорупційного бюро України є “Національне бюро”, а не НАБУ.
Таким чином, юрфірма вважає, що для уникнення плутанини антикорупційному бюро було б доцільно використовувати для своєї ідентифікації офіційну скорочену назву замість абревіатури “НАБУ”, що є офіційним скороченим найменуванням Незалежної асоціації банків України.
Асоціація направила бюро відповідне повідомлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас