Данилюк пояснив ситуацію щодо меморандуму з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк пояснив ситуацію щодо меморандуму з МВФ

Казна та Політика
1282
Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що підписання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом – це питання найближчих днів.
Про це міністр сказав в інтерв’ю.
“Ми не підписали Меморандум, але дуже близькі до цього. Я думаю, що все вирішиться в найближчі дні – сьогодні-завтра. І сподіваюся, що довше це питання не затягнеться. Але на даний момент Меморандум не підписаний, була дезінформація, але це не критично, бо помилилося поважне інформаційне агентство (Reuters – ред.) лише на пару днів”, – пояснив Данилюк.
Також голова Мінфіну зазначив, що відсутність України в розкладі для МВФ не ознака того, що питання про транш заморожене або відкладене.
“Що стосується відсутності в порядку денному українського питання і хронічних “ахів” з цього приводу, то тут важливо розуміти процедури, за якими все працює. Спочатку відбувається підписання Меморандуму, протягом мінімум двох тижнів відбувається засідання Ради директорів. Графік складається, по суті, на два тижні. І природно, якщо Меморандум ще не підписаний, то і дати засідання по Україні в графіку немає”, – розповів Данилюк.
Міністр фінансів нагадав, що, як правило, транш надходить в Україну після засідання Ради директорів, протягом декількох днів. А вся сума траншу, як і попередніх, буде направлена ​​в золотовалютні резерви Національного банку.
Нагадаємо, 1 березня агентство Reuters повідомило, що Україна підписала меморандум з МВФ, який дозволить відкрити шлях для отримання нового траншу в рамках програми фінансової допомоги на 17,5 мільярда доларів.
Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що переговори Міжнародного валютного фонду з Україною про виділення чергового траншу просуваються добре.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас