Кіпрська компанія стягнула з Алчевського меткомбінату понад $4 млн боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрська компанія стягнула з Алчевського меткомбінату понад $4 млн боргу

Фондовий ринок
892
Арбітражний суд Кемеровської області задовольнив позов Stroyservice Trading Limited (Кіпр) і стягнув з ПАТ “Алчевський металургійний комбінат” (АМК, Україна, контролюється корпорацією “Індустріальний союз Донбасу”, “ІСД”) більше $4,028 млн, говориться в матеріалах справи.
Уточнюється, що $3 млн 780,603 тис. – сума основного боргу, $246,979 тис. – відсотки.
Як повідомлялося, в момент подачі позову вимоги становили $4,428 млн. Як уточнюється в матеріалах, “сума позову змінилася в зв’язку з частковим її погашенням”. Відповідач був повідомлений про дату і час судового засідання, проте не надав відгук і не направив свого представника. В результаті спір було розглянуто за відсутності представників сторін.
Згідно з матеріалами, вимоги кіпрської компанії обумовлені невиконанням зобов’язань щодо оплати вугілля, поставленого за контрактом від грудня 2013 року. Так, з січня по вересень 2014 року Stroyservice Trading Limited поставила АМК більше 172 тис. тонн вугільного концентрату марок “ОС” і “КО” вартістю від $122 до $135 за 1 тонну. Продукцію відвантажували на залізничну станцію “Комунарськ” Донецької залізниці.
“Відповідачем оплата за поставлений товар проведена частково в сумі $400 тис., в зв’язку з чим заборгованість становить $3 млн 780,603 тис.”, – йдеться в матеріалах. У липні 2016 року позивач направив відповідачу претензію, “відповіді на яку не було”.
Крім того, відповідач не заперечив обставини, на які позивач посилається в обґрунтуванні своїх вимог, а також не надав відгук, документи і контррозрахунок для обґрунтування заперечень на позов. Відповідач не надав і заперечень за розрахунками відсотків за користування чужими грошовими коштами або докази їх оплати.
За матеріалами: Синтез ПВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас