У Кабміні пропонують спростити процедуру реєстрації платників ПДВ та єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пропонують спростити процедуру реєстрації платників ПДВ та єдиного податку

Казна та Політика
658
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує уряду затвердити, а парламенту прийняти зміни до Податкового кодексу України, суть яких в тому, щоб спростити процедуру реєстрації та перереєстрації платників податку на додану вартість (ПДВ) та єдиного податку.
Про це йдеться в проекті закону, розробленому Мінекономрозвитку і оприлюдненому на сайті міністерства.
Згідно з пояснювальними документами до проекту закону, його основне завдання – дозволити реєстрацію суб’єктів господарювання платниками ПДВ на підставі заяв, поданих до контролюючого органу в електронній формі з електронним підписом, скоротити до одного дня час обробки заяв про реєстрацію платників ПДВ та\або єдиного податку, скасувати необхідність перереєстрації платника ПДВ у разі зміни місця проживання або особистих даних.
«Водночас, проект закону повинен пройти зовнішнє узгодження з Міністерством фінансів України, Міністерством юстиції України, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством соціальної політики України, Державною регуляторною службою України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України», – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.
У ній також сказано, що проект закону входить в загальний пакет документів, який готує уряд України в рамках поліпшення позиції нашої країни в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, де Україна в 2016 році піднялася на 3 пункти – до 80-го місця з 83- го. Найбільший прогрес України показала в спрощенні відкриття бізнесу (20-е місце з 190), найгірший – у сфері боротьби з корупцією (140-е місце з 190).
За планом уряду, в поточному році наша країна може увійти в ТОП-50 рейтингу Doing Business, а в 2018 році – в ТОП-20. Однак для цього необхідно прийняти значний пакет законопроектів – понад 30, частина з яких вже зареєстрована в парламенті, а частина повинна бути затверджена урядом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас