"Укрнафта" спише багатомільярдний податковий борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" спише багатомільярдний податковий борг

Фондовий ринок
1346
Вищий адміністративний суд України залишив в силі рішення, яким суд нижчої інстанції зобов’язав Державну фіскальну службу прийняти 2,061 млрд кубометрів газу 2006 року видобутку як податкову заставу від ПАТ “Укрнафта”.
Про це йдеться в постанові суду від 30 січня.
У постанові суду зазначається, що згадані 2,061 млрд кубометрів газу оцінюються в 13,607 млрд гривень.
Таким чином, 1 тисяча кубів газу оцінена в 6,8 тисяч гривень, що можна порівняти з вартістю імпортованого Україною газу з Європи.
“Дане рішення суду дозволяє “Укрнафті” погасити податковий борг перед Державною фіскальною службою за рахунок зазначеного газу”, – повідомив співрозмовник в Міненерго.
В даний момент податковий борг “Укрнафти” перед ДФС перевищує 13 млрд гривень.
Газ, про який йдеться в судовому рішенні, був видобутий “Укрнафтою” в 2006 році, згодом він був спрямований на задоволення потреб населення, а розрахунок з його видобувачем не було здійснено через відмову останнього приймати платіжки за затвердженим тарифом.
Згідно із законодавством, чинним на той час, “Укрнафта” була зобов’язана продавати весь товарний газ власного видобутку “Нафтогазу” за ціною, встановленою НКРЕ, для подальшої реалізації ресурсу населенню.
Також зазначалося, що “Нафтогаз” неодноразово висловлював готовність оформити обсяги газу “Укрнафти”, передані для споживання населенням, за цінами, встановленими регулятором у відповідні періоди.
Як відомо, 4 серпня 2016 року набуло чинності рішення Окружного адміністративного суду, яке зобов’язало Державну фіскальну службу прийняти 2 млрд кубів газу як податкову заставу від “Укрнафти”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас