Вартість української візи може зменшитися - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість української візи може зменшитися - МЗС

Казна та Політика
933
Кабінет міністрів України завтра може розглянути нову редакцію правил оформлення віз в Україні, яка передбачає зменшення консульського збору для отримання української візи до 65 дол.
Про це розповів державний секретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць.
“Завтра, 1 березня, очікується, що Уряд буде розглядати нову редакцію правил оформлення віз. Робота над цими правилами більше року тривала, в результаті ми вийшли на проект. Якщо Уряд з ним погодиться, то проект дозволить значно спростити порядок оформлення віз в Україні” , – сказав він.
Серед основних нововведень, за словами А.Зайця, проект передбачає зниження тарифної ставки для отримання української візи.
“Очікується, що консульський збір (за оформлення візи в Україну – ред.) буде 65 дол. США. Зараз 85 дол., одноразова і дворазова – 130 дол., багаторазова – 180-200 дол.”, – уточнив він.
Також передбачається, підкреслив держсекретар МЗС, можливість оформлення візи в спрощеному порядку для тих іноземних громадян, які вже раніше отримували українські візи, Шенгенські візи, візи США, Канади, Японії, Австралії.
“Якщо Уряд погодиться з внесеними пропозиціями на завтрашньому засіданні, то громадяни України зможуть оформляти запрошення через нотаріуса, а будь-яка юридична особа – оформляти його на своєму бланку із засвідченням печаткою”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас