Фірташу заборонили розробку найбільшого титанового родовища в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташу заборонили розробку найбільшого титанового родовища в світі

Фондовий ринок
1244
Суд скасував розпорядження голови Коростенської РДА про затвердження детального плану території земельних ділянок під розміщення гірничо-збагачувального комплексу Стремигородського апатит-ільменітового родовища.
Так постановив Житомирський окружний адміністративний суд, пишуть “Наші гроші”.
В жовтні 2013 року голова Коростенської РДА надав дозвіл ТОВ “Валки-Ільменіт” на розробку детального плану території земельних ділянок під розміщення гірничо-збагачувального комплексу Стремигородського апатит-ільменітового родовища за межами населених пунктів Меленівської, Хотинівської, Стремигородської, Новаківської сільських рад Коростенського району.
Спочатку замовником розроблення детального плану родовища було “Валки-Ільменіт”, але через рік ця функція перейшла до Коростенської РДА. В травні 2015 році голова РДА своїм розпорядженням затвердив детальний план територій.
В кінці минулого року прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати це розпорядження. В суді прокурор пояснив, що при затвердженні документу не було враховано план забудови району від 1982 року, в межі родовища увійшли сільгоспземлі, змінити цільове призначення яких забороняє мораторій.
Крім того, затвердження плану проводилося без громадських слухань у всіх населених пунктах, що входять до території родовища. Всі аргументи прокуратури суд відхилив, крім останнього.
Суд встановив, що проведенням громадських слухань повинен був займатися замовник детального плану території – Коростенська РДА, або передати ці повноваження органам самоврядування населених пунктів, які межують з родовищем. Але обов’язкові громадські слухання були проведені тільки однією сільрадою – Стремигородською.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас