Лазерний локатор допоможе захищати кордони США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазерний локатор допоможе захищати кордони США

Світ
604
Для того щоб допомогти американським прикордонникам спостерігати за протяжними кордонами з Канадою і Мексикою, інженери МТІ розробляють системи лазерних локаторів, здатних бачити те, що відбувається, в тому числі, під кронами дерев.
Міждисциплінарна команда інженерів запропонувала принцип дії лазерного локатора, заснований на ретельному вивченні локальної області і поверхневому спостереженні великих територій. У першому випадку МТІ пропонує використовувати повітряні сенсорні платформи, встановлені на пілотовані або безпілотні літальні апарати. Вони можуть за кілька хвилин оглянути зону від 1 до 10 кв. км.
При поверхневому спостереженні літальні апарати можуть патрулювати величезні зони протягом декількох днів або тижнів, виявляючи певну активність і вивчаючи найбільш підозрілі стежки або споруди. Зона покриття при такому режимі становить від 300 до 800 км кордонів, в залежності від ландшафту і густоти рослинності.
В ході випробувань кілька машин і наметів були встановлені під кущами, одиночними деревами і густим лісом. «Ми зробили 40 заходів на висоті 2,2 км, і отримали зображення з просторовою роздільною здатністю близько 25 см», – розповів Дьюманіс. Потім вчені обробили цифрові дані, видаливши те, що перевищувало певну висоту і закривало огляд. В результаті вони змогли побачити приховані під листям дерев об’єкти.
Однак навіть прибравши листя, що закриває огляд, людині важко розрізнити на екрані, в мішанині кольорових плям невеликі об’єкти – машини або людей. Для того щоб допомогти їм, вчені МТІ збираються використовувати технології комп’ютерного зору. Оскільки дані, отримані з лазерного локатора, тривимірні і мають унікальні характеристики шуму, можна задіяти технологію SAD (сума абсолютних відмінностей), яка істотно скорочує обсяг досліджуваних даних.
Дослідження велися в рамках плану застосування високих технологій для здійснення нагляду за кордоном «Vision and Strategy 2020», ініціативи Митної та прикордонної служби США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас