ЄС вимагає провести європейські стрес-тести на білоруській АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вимагає провести європейські стрес-тести на білоруській АЕС

Енергетика
316
Європейський союз не буде продовжувати співпрацю з Білоруссю в енергетичній сфері доти, доки не будуть проведені відповідні європейським стандартам стрес-тести на Білоруській АЕС (БілАЕС), стверджує міністр енергетики Литви Жигімантас Вайчюнас.
“Я отримав від єврокомісара запевнення, що Островець (БілАЕС) є політичним пріоритетом для Єврокомісії, і сам проект знаходиться під пильним наглядом. Він пообіцяв і надалі зберігати цю обумовленість відновлення відносин з Білоруссю в енергетичному секторі проведенням стрес-тестів в повному обсязі і відповідно до європейських стандартів. Простіше кажучи, ЄК буде стояти на тій позиції, що відносини ЄС з Білоруссю в енергетичній сфері не можуть розвиватися доти, доки не будуть проведені засновані на методології ЄС стрес-тести в повному обсязі”, – заявив BNS Вайчюнас, який в понеділок у Брюсселі зустрівся з єврокомісаром з питань кліматичних змін і енергетики Мігелем Аріас Каньєте.
За його словами, єврокомісар вважає, що стрес-тести на БілАЕС повинні бути проведені якомога швидше.
“Тут у нас єдина позиція, і стрес-тести повинні бути проведені якомога швидше, тому що це пов’язано з подальшою перспективою проекту. В рамках своєї компетенції комісар пообіцяв, що буде і надалі здійснювати політичний нагляд за проектом. На мій погляд, ця обіцянка в рамках його компетенції максимальна, тому що єврокомісар чітко сказав, що не може бути ніякого відновлення відносин в енергетичних питаннях, поки не проведені стрес-тести”, – сказав Ж.Вайчюнас.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас