Ціни на нафту слабо піднімаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту слабо піднімаються

Енергетика
250
Ціни на нафту слабо піднімаються у вівторок після незначноъ і різноспрямованоъ зміни за підсумками попередньої сесії.
Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 піднялася на $0,21 (0,38%) – до $56,14 за барель. До закриття ринку в понеділок ф’ючерси знизилися в ціні на $0,06 (0,11%) – до $55,93 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,16 (0,3%) – до $54,21 за барель. Контракт подорожчав на $0,06 (0,11%) – до $54,05 за барель за підсумками попередньої сесії.
Увага трейдерів спрямована як на дані про скорочення виробництва нафтовидобувними країнами, так і на сигнали щодо видобутку в США.
Домовленості щодо скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК і не-ОПЕК в січні виконані на 86%, повідомила напередодні ОПЕК.
При цьому, згідно з даними американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, кылькысть діючих нафтових бурових установок в США за минулий тиждень зросла на 5 і досягла 602. За останній рік показник збільшився на 202 одиниці.
Вартість нафти WTI залишається в діапазоні $50-55 за барель з початку цього року, “і це досить вузький діапазон, щоб ціна могла триматися в ньому в подальші місяці, тому ми очікуємо прориву”, – зазначає сировинний аналітик Schneider Electric Деніел Уотерс. “Питання в тому, в якому напрямку буде прорив”, – зауважив експерт.
Збільшення кількості “довгих” позицій по нафті WTI вказує на можливість підйому ціни, відзначає Д.Уотерс.
Однак цей фактор, за його словами, також створює знижувальний ризик в разі швидкого закриття “довгих” позицій трейдерами при зміні настрою ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас