Кабмін на найближчому засіданні розгляне постанову про товарообіг з "Л/ДНР" - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін на найближчому засіданні розгляне постанову про товарообіг з "Л/ДНР" - Аваков

Казна та Політика
846
Кабінет міністрів на найближчому засіданні розгляне проект постанови щодо врегулювання товарообміну з тимчасово окупованими територіями Донбасу.
Врегулювати товарообмін з окупованими територіями – це необхідність. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив інтерв’ю
«Було відповідне рішення РНБО, щоб ми врегулювали це питання, і надані відповідні доручення, і постанови Кабінету міністрів довго-довго готуються однією зі служб – Службою безпеки, і ще однієї зі служб Кабінету міністрів.
Настільки довго, що в частини суспільства виникають до цього питання і деякі підозри. Наскільки я знаю, на найближчому засіданні Кабінету міністрів буде винесено проект постанови, який регулює цей товарообмін», – заначив міністр.
Він нагадав, що зараз більшість питань щодо товарообміну регулюється спеціальною постановою Антитерористичного центру, що, за словами Авакова, «для деяких розумних, так скажімо в лапках, і дуже розумних підприємців є вторинним документом, який можна обходити».
При цьому глава МВС висловив думку, що товарообмін з окупованими територіями необхідно заборонити за винятком «критичного імпорту». «Ну, це буквально не імпорт, тому що окупована територія – це все ж українська територія. Але, будемо називати для простоти “критичний імпорт”, який стосується тільки енергетичного вугілля, тільки продуктів і напівфабрикатів металургії для того, щоб заводи працювали.
У зворотному боці повинно і може йти обладнання, не обладнання, а запчастини для ремонту шахтного добувного обладнання і шахтних ліфтів і, можливо, кріпильний матеріал. Тут я невеликий фахівець. Ось ці чотири-п’ять позицій, які ми повинні вирішити. Все інше має бути заборонено», – сказав Аваков. Також він наголосив, що силові відомства не мають наміру застосувати силовий сценарій проти учасників торговельної блокади.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас