У Великобританії перевірять витрати на кампанії за і проти Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії перевірять витрати на кампанії за і проти Brexit

Світ
227
Влада Великобританії почала розслідування фінансування рекламної кампанії, яку вели прихильники і противники виходу країни з Європейського союзу (Brexit) перед референдумом щодо цього питання.
Під час вивчення звітності обох кампаній виборча комісія дійшла висновку, що обидва табори надали не всі документи і вказали не всіх своїх спонсорів. Крім того, в зданій звітності виявлено неточності і помилки.
З вже отриманих даних випливає, що всього на кампанію було витрачено близько 32 млн фунтів стерлінгів. Організатори заявляли, що зібрали кошти в основному за рахунок пожертвувань.
При цьому більше коштів вдалося залучити прихильникам Brexit. Вони отримали в цілому 16,4 млн фунтів, у той час як ті, хто виступає за збереження членства країни в ЄС, повідомили про отримання 15,1 млн фунтів.
Звіти демонструють, що референдум про членство Великобританії в Євросоюзі став найдорожчим плебісцитом за всю історію країни. Він пройшов у червні минулого року і завершився перемогою прихильників Brexit.
В даний час законопроект про вихід країни з Євросоюзу успішно пройшов голосування в палаті громад британського парламенту і обговорюється у палаті лордів. Очікується, що процедура виходу буде запущена на початку березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас