ЄК готова надати підтримку розвитку транспортного коридору Азія-Європа - Марош Шефчович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК готова надати підтримку розвитку транспортного коридору Азія-Європа - Марош Шефчович

Енергетика
202
Європейська комісія (ЄК) готова надати підтримку розвитку транспортного коридору Азія-Європа, заявив у четвер віце-президент ЄК з енергосоюзу Марош Шефчович.
Президент Азербайджану Ільхам Алієв “на полях” третього засідання Консультативної ради з проектом “Південний газовий коридор” (ПГК) прийняв в Баку М.Шефчовича, повідомляє сайт глави держави.
“Торкнувшись можливості використання нового транспортного коридору Азія-Європа, М.Шевчович наголосив на важливості залучення європейських компаній в цей проект і підтримку ЄК в його реалізації”, – йдеться в повідомленні.
Співрозмовники також обговорили питання розширення використання в Азербайджані джерел альтернативної енергії. Було наголошено на можливість використання Баку європейського досвіду в цій сфері.
Крім того, І. Алієв і М.Шефчович обмінялися думками про хід реалізації ПГК, обговорили питання співпраці у залізничній сфері, зокрема, в рамках проекту Баку-Тбілісі-Карс.
Транспортний коридор Азія-Європа з’єднає Західну Європу із західними китайськими провінціями і з’єднається зі східним портом Ляньюньган, далі по морю – з іншими частинами Східної Азії.
У січні 2016 року Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення за Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас