Вже більше $1200: Биткоїн встановив новий ціновий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже більше $1200: Биткоїн встановив новий ціновий рекорд

Фінтех і Картки
3461
В останні кілька днів курс биткоїна активно росте. А 23 лютого йому вперше за останні чотири роки вдалося обійти своє максимальне значення і встановити новий ціновий рекорд. Вперше за весь час існування курс биткоїна перевищив $1200, зазначає профільний сайт CoinDesk.
На початку лютого курс биткоїна впав на сотню доларів за один день. Причиною стали дії Національного Банку Китаю: під час закритої зустрічі представників бірж, які займаються криптовалютою, зобов’язали дотримуватися всіх правил, що і звичайні фінансові організації. Це, на думку представників НБК, має зупинити незаконне виведення коштів за кордон і посилити валютний контроль. Як результат, дві найбільші біржі країни OKCoin і Huobi заявили про припинення виведення коштів протягом місяця.
Але незважаючи на побоювання, вже через кілька днів курс биткоїна відіграв падіння, а 23 лютого обійшов колишнє рекордне значення криптовалюти: на своєму піку в 2013 році за один биткоїн давали близько $1165. На момент підготовки матеріалу курс становив уже $1206.
Точно сказати, чому биткоїн пішов вгору, не можна. Основних припущень кілька. По-перше, обрання Дональда Трампа. Є думка, що це змусило деяких інвесторів шукати «тихі гавані» для своїх грошей.
І цього разу золото стало не єдиним варіантом. Втім, тут є до чого причепитися: американські біржові індекси Dow Jones і S&P 500 на піку, також встановивши рекорди. Тому експерти вважають, що Трамп став каталізатором саме для китайців: вони побоюються можливої торгової війни і обвалу місцевого курсу.
По-друге, Конгрес США схвалив Майка Мулвонеая на посаду керівника Адміністративно-бюджетного управління. Для багатьох це сигнал: Майк із самого початку підтримував биткоїн і навіть приймав у них пожертви. Експерти вважають, що в майбутньому ставлення до криптовалюти буде пом’якшуватися.
І останнє, практична повна впевненість у запуску Winklevoss Bitcoin ETF — фонду, який буде торгувати криптовалютою на біржі, на кшталт золота або срібла. Зараз заявка близнюків Уінклвосс (тих самих, що судилися з Цукербергом) перебуває на розгляді Комісії з цінних паперів і бірж США. Якщо вона буде схвалена (у чому багато хто не сумнівається), купівля биткоїнів у Штатах буде максимально спрощеною і доступною для всіх.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас