Ідея Банк покращує позиції в рейтингу найстійкіших банків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк покращує позиції в рейтингу найстійкіших банків країни

Світ
22
Авторитетний економічний портал «Мінфін» опублікував результати щоквартального дослідження стабільності українських банків. Ідея Банк показав стрімкий ріст своїх позицій, посівши цього разу 12 сходинку у 4 кварталі 2016 року проти 21 позиції минулого періоду.
Рейтинг стійкості діяльності банків портал «Мінфін» здійснює щоквартально на підставі інформації з офіційних та відкритих джерел. До рейтингу увійшли банки перших трьох груп за класифікацією НБУ, а також невеликі банки з портфелями роздрібних депозитів від 1 млрд гривень. У рейтингу використовувалися дані офіційної звітності банків за станом на 1 січня 2017.
В рамках оцінювання фінустанови отримують від 1 до 5 балів в залежності від показників, що характеризують їх стресостійкість та лояльність вкладників: враховується якість активів, ліквідність, наявність зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутації та масштаб роботи на ринку.
- Такий значний ривок в рейтингу стабільності нашого банку зрозумілий, минулих місяців ми напружено працювати і змогли підвищити лояльність вкладників до нашого банку, яке проявилося у значному зростанні депозитного портфелю та збільшені частки на ринку, як депозитів так і роздрібних кредитів. Також у порівнянні з минулим кварталом ми покращили показники ліквідності та прибутковості, – коментує результати рейтингу Член Правління ПАТ «Ідея Банк» Володимир Кузьо .
Необхідно зазначити, що аналітики рейтингу цього разу підвищили банку оцінки за якість фондування, достатність капіталу та значну підтримку материнської структури, без якої досягнення таких високих фінансових результатів установою, вважають в банку, було б неможливе. Найвищі бали від експертів фінансового ринку Ідея Банк отримав за більше ніж 27-ми річний досвід роботи на ринку та високу платіжну репутацію.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас