Космічні промені можуть призводити до зависання смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічні промені можуть призводити до зависання смартфонів

Світ
498
У своїй доповіді в рамках Американської асоціації сприяння розвитку науки Бхарат Бхувах, професор Вандербільтського університету, пролив світло на непояснювані звичайними причинами порушення в роботі техніки: зависання смартфонів, помилки обчислень комп’ютерів та інші проблеми можуть викликати частки, народжені в атмосфері Землі космічним випромінюванням.
Як приклад Бхувах називає помилку бельгійської машини для підрахунку голосів в 2003 році. За її даними, один з кандидатів набрав зайві 4096 голосів. Також Бхувах розповідає про порушення в 2008 році роботи автопілота літака А330 авіакомпанії Qantas, після чого судно різко почало набирати висоту, більше сотні пассажірова отримали травми. Крім того були скасовані сотні рейсів, що спричинило величезні економічні збитки.
“Наше дослідження підтверджує, що ми маємо справу з серйозною і зростаючою проблемою. Це не стало несподіванкою. Дослідивши вплив випромінювання на електронні схеми, розроблені для військових і космічних технологій, ми змогли виявити його і в пристроях, що працюють на Землі”, – розповідає Бхувах.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас