Силовики "накрили" банду, що реєструвала крадені авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Силовики "накрили" банду, що реєструвала крадені авто

Кримінал
1351
Правоохоронці викрили угруповання, яке щомісяця реєструвало від 100 до 150 крадених авто на території 11 областей.
Про це повідомляє Нацполіція з посиланням на свого керівника Сергія Князєва.
Підпільні майстерні виготовляли підроблені документи на викрадені автомобілі, номерні знаки, “перебивали” номери на агрегатах авто, виготовляли технічні паспорти.
Крім того, члени групи здійснювали несанкціоноване втручання в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, таким чином отримуючи інформацію про зареєстровані в Україні транспортні засоби. Пізніше украдена інформація використовувалася для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.
Операція проводилася на території 11 областей. “Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ”, – зазначив Сергій Князєв.
Кільком затриманим вже повідомлено про підозру.
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили 55 автомобілів-“двійників” з підробленими документами реєстрації, бланкову продукцію, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для “перебивки” номерів агрегатів і вузлів, інші речові докази.
Як повідомляє СБУ, ділки щомісяця протиправно реєстрували від 100 до 150 машин. За інформацією СБУ, зловмисникам допомагали працівники регіональних сервісних центрів МВС України, які організовували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи. Групування дотримувалося суворих правил конспірації, більшість учасників не знали спільників і спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас