Новий закон про приватизацію дозволить продавати по 100-200 підприємств на місяць - Білоус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про приватизацію дозволить продавати по 100-200 підприємств на місяць - Білоус

Казна та Політика
480
Фонд держмайна України підготував новий закон про приватизацію, який дозволить суттєво прискорити процес продажу державних активів.
Про це в інтерв’ю повідомив глава ФДМУ Ігор Білоус.
“У новому законопроекті про приватизацію ми запропонували простий підхід. Є великі підприємства, на які в процесі передачі до Фонду, підготовки і проведення приватизації заводиться радник. Їх буде небагато – близько 50. Решта активів можуть продаватися на простих електронних аукціонах. Щоб вирішити проблему, потрібно продавати по 100-200 підприємств на місяць, інакше все затягнеться на довгі роки”, – заявив Ігор Білоус.
На думку глави Фонду, масштабну приватизацію потрібно провести максимум за три роки, до 2020-го. “З кожним роком всі держпідприємства стрімко дешевшають в доларовому еквіваленті. Цьому в першу чергу сприяє технічний прогрес, нова промислова, цифрова революція”, – зазначив глава ФДМУ.
Замість Фонду держмайна повинна з’явитися нова структура з управління державною нерухомістю. “Ми зазвичай забуваємо про це, але найбільший державний актив у всіх країнах, і Україна не виняток, – це нерухомість”, – сказав в інтерв’ю Ігор Білоус.
Він нагадав, що в серпні минулого року відзначалося 25-річчя ФДМУ. “Приватизація в Україні, яку потрібно було закінчити і давно забути, тягнеться два з половиною десятиліття. Святкувати 50 років Фонду я не хочу”, – заявив Ігор Білоус, додавши, що без зміни законодавства та підходів до приватизації прогресу не буде.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас