Продажі зброї досягли максимуму після холодної війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі зброї досягли максимуму після холодної війни

Світ
400
Ринок озброєнь в 2012-2016 роках показав зростання на 8,4% в порівнянні з попереднім п’ятирічним періодом.
Про це йдеться в звіті стокгольмського Інституту вивчення проблем миру (SIPRI), пише DW.
“В цілому продажі зброї досягли найбільших масштабів з часу закінчення холодної війни”, – йдеться у висновках звіту Інституту.
Експерти підрахували, що в п’ятірку найбільших експортерів зброї у світі входять США, Росія, Китай, Франція і Німеччина. В цілому ці п’ять держав займають 74% світового ринку зброї, яку в основному купують споживачі в країнах Азії і Океанії, а також в країни Близького і Середнього Сходу.
Найбільшими імпортерами зброї в світі стали Індія і Саудівська Аравія.
“Тенденція до зростання глобального ринку озброєнь після того, як протягом багатьох років в цій галузі спостерігався спад, також була відзначена в звіті SIPRI за минулий рік”, – йдеться в повідомленні.
Як і раніше світовим лідером в торгівлі зброєю залишаються США – їх ринкова частка становить 33%. Протягом 2012-2016 років обсяг проданої США зброї збільшився на 21%.
США експортують озброєння щонайменше в 100 країн, що значно більше, ніж у будь-яких інших країн-постачальників”, – йдеться в звіті SIPRI. За даними дослідників, майже половина американської зброї йде покупцям на Близький і Середній Схід.
На другому місці опинилася Росія з ринковою часткою в 23%. Збільшивши обсяги продажів зброї на 74%, Китай довів свою частку на глобальному ринку озброєнь до 6,2% і посідає третє місце в рейтингу найбільших експортерів. У Франції – 6%, у ФРН – 5,6%.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас