Кросівки, авто і холодильники з функцією платежів: IBM і Visa уклали угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кросівки, авто і холодильники з функцією платежів: IBM і Visa уклали угоду

Технології&Авто
537
Американська електронна корпорація IBM уклала угоду з платіжною системою Visa. Співпраця двох компаній надасть всім клієнтам хмарного сервісу IBM Watson IoT доступ до платіжних сервісів Visa і має величезний потенціал трансформувати мільярди автомобілів, холодильників та інших підключених пристроїв в POS-термінали.
В рамках співпраці компанії мають намір оснастити функцією платежів всі підключені пристрої. З цією метою компанії запровадять систему безпечних платежів у всю свою продукцію, використовуючи Visa Token Service – нову технологію безпеки, яка підміняє платіжні дані унікальними цифровими ідентифікаторами.
До 2020 року, завдяки спільним проектом IBM і Visa, сфера платежів та електронної комерції поповниться 20 млрд підключених пристроїв.
Одним з найбільш багатообіцяючих проектів є підключені автомобілі. Наприклад, на цьому тижні виробник авто Jaguar представив технологію, яка дозволяє водіям оплачувати бензин на заправних станціях Shell, не виходячи з салону автомобіля, використовуючи PayPal або Apple Pay.
Так, в перспективі платформа IBM Watson IoT матиме ще кілька дуже корисних функцій — оповіщення водіїв про закінчення терміну дії гарантії або необхідність замінити ту чи іншу деталь автомобіля. Сервіс також передбачає замовлення необхідних деталей всього лише натисненням однієї кнопки.
Visa наводить ще один приклад: смарт-кросовки з вбудованим чіпом, який регулярно відправляє оповіщення на фітнес-трекер власника кросівок по закінченні кожної пробіжки і фіксує кількість миль, які пробігла людина. Якщо кросівки зношуються, сервіс відправляє оповіщення про те, що прийшов час придбати нову пару спортивного взуття. Сервіс також надає можливість оперативного замовлення і купівлі нової пари взуття, з допомогою картки Visa.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас