2017 року держава не зможе повністю повернути бізнесу переплати з податку на прибуток - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2017 року держава не зможе повністю повернути бізнесу переплати з податку на прибуток - ДФС

Казна та Політика
597
Фіскальна служба планує за 2017 рік скоротити борг перед бізнесом за переплату податку на прибуток підприємств до 10 млрд гривень. Про це на зустрічі з журналістами розповів голова ДФС Роман Насіров.
Проблема переплат з податку на прибуток існує з 2012 року, коли законодавство передбачало авансові платежі. Відтоді накопичилося 30 млрд гривень переплат. “Переплата йшла до бюджету, і ми наполягали на тому, щоб до видаткової частини бюджету Міністерство фінансів заклало через який-небудь фінансовий інструмент, або безпосередньо грошима, повернення цього боргу бізнесу. Держава повинна була б повернути ці гроші повністю”, – вважає Насіров.
Таке рішення уряд не ухвалив, в Бюджетному кодексі в статті 2 написано, що до витрат бюджету не відноситься повернення переплат. Погашення боргу останні півтора року здійснювалося щомісячно з перевиконання планів на ці гроші. “Через об’єднання карток частину цих грошей суб’єкти могли відразу використовувати для сплати інших податків. Зараз ми йдемо таким шляхом, що раз в квартал даємо ці гроші для сплати податку на прибуток”, – пояснив глава ДФС.
На сьогоднішній день, за його словами, таким чином вдалося скоротити борг на 12 млрд гривень до 18 млрд. “Я думаю, що в цьому році ми його скоротимо до 10 млрд”, – додав Насіров.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас