Омелян повідомив, коли розпочнеться децентралізація "Укравтодору" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян повідомив, коли розпочнеться децентралізація "Укравтодору"

Казна та Політика
230
Децентралізація Державного агентства автомобільних доріг України ( “Укравтодор”) розпочнеться восени 2017 року.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, про це заявив глава міністерства Володимир Омелян в ході наради щодо реформування автодорожньої галузі 14 лютого.
Зокрема, в ході наради, на якій були присутні в.о. глави “Укравтодору” Славомир Новак, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, в.о. голови державної акціонерної компанії “Автомобільні дороги України” Артем Гриненко, в.о. керівника держпідприємства “Укрдорінвест” Олена Криворучко, були розглянуті питання децентралізації “Укравтодору”, реформування компанії “Автомобільні дороги України”, яка здійснює експлуатацію та утримання автомобільних доріг країни, і підготовки до імплементації закону про Дорожній фонді, який вступає в силу 2018 року.
“Необхідно чітко пояснити, які автодороги залишаться в сфері відповідальності “Укравтодору”, які перейдуть в управління місцевій владі.
Регіони візьмуть на баланс дороги регіонального значення, це не тільки ресурс на їх утримання, а й відповідальність. Тому ключове завдання – пояснити керівникам регіонів, на яких умовах вони їх отримають. Плануємо роботу таким чином, щоб вже з осені 2017 року можна було на практиці перейти до децентралізації “Укравтодору”, цитує прес-служба міністра.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас