Суд заарештував майно чотирьох підприємств Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував майно чотирьох підприємств Жеваго

Кредит&Депозит
1240
Печерський районний суд Києва заарештував нерухоме майно 4 підприємств, афілійованих з бізнесменом, депутатом Верховної Ради Костянтином Жеваго (позафракційний).
Йдеться про виробника великовантажних автомобілів компанію АвтоКрАЗ (Кременчук, Полтавська область), виробника шин компанії Росава (Біла Церква, Київська область), а також Токмацький ковальсько-штампувальний завод (Запорізька область) і Стаханівський вагонобудівний завод (Луганська область).
Про це йдеться в визначеннях Печерського райсуду Києва.
Відзначається, що арешт на нерухоме майно цих підприємств було накладено в рамках розслідування Генеральною прокуратурою фінансової угоди посадових осіб банку Фінанси та Кредит, які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є ​​колишній помічник Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень.
Також слідство встановило факт попередньої змови з іншими особами та укладення договору поручительства з банком Meinl Bank AG (Австрія).
У грудні суд заарештував майно колишнього заступника голови правління банку Ігоря Копертєхіна у цій самій справі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас