Президент запустив систему кіберзахисту України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент запустив систему кіберзахисту України

Казна та Політика
483
Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про загрози кібербезпеці держави і невідкладні заходи щодо їх нейтралізації», – йдеться в указі №32/2017, з уточненням, що контроль за виконанням рішення РНБО президент поклав на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.
Нагадаємо, згідно з Доктриною інформаційної безпеки приймаються невідкладні заходи щодо якісного посилення системи кіберзахисту і кібербезпеки: удосконалення законодавства, забезпеченні стандартизації та уніфікації програмно-апаратних рішень для потреб держави, розвитку захищеної Національної телекомунікаційної мережі, захисту державних інформаційних ресурсів і зміцнення можливостей органів сектору безпеки і оборони в кіберпросторі.
Крім цього, цей документ передбачає впровадження ефективних заходів з протидії російській пропаганді на основі неухильного дотримання цінностей свободи слова, прав журналістів та розвитку українських медіа.
Востаннє хакери атакували Мінінфраструктури та Державіаслужби в грудні 2016 року. Ремонт тільки сайтів Держказначейства і Мінфіну обійшлися Україні в 80 млн грн. За даними першого заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України Олександра Власюка, Мінфін і Держказначейство втратили 3 терабайта інформації в результаті цієї хакерської атаки.
Хакерські атаки, за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, координуються з одного центру в РФ.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас